Milbemax ontworm regelmatigMilbemax ontworm regelmatig

Elk dier heeft er wel eens last van, Wormen. Wormen zijn inwendige darmparasieten en komen veel meer voor dan de meeste mensen denken. Geschat wordt dat 5 tot 10% van de honden en katten hiermee zijn besmet. En wormen zijn niet altijd zichtbaar in de ontlasting van uw hond of kat. Erger nog wormen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van uw huisdier.

Milbemax wordt met grote regelmaat voorgeschreven  door dierenartsen en assistenten vanwege het gebruiksgemak en doeltreffende behandeling. De filmomhulde Milbemax tablet met rundsmaak heeft een snelle en rechtstreekse werking in het maag-darmkanaal en zorgt voor een effectieve verwijdering van wormlast bij besmette honden en katten zonder knoeien.

Milbemax voor honden en Milbemax voor katten is effectief tegen onvolwassen en volwassen lintwormen en rondwormen.  Maar ook tegen veel voorkomende parasieten zoals hartwormen en voor honden tegen zweepwormen, haakwormen en longwormen.

Het voorkomen van wormen is juist zo belangrijk omdat veel wormensoorten ook schadelijk zijn voor mensen en vooral voor kinderen.

Hoe vaak moet ik mijn hond of kat ontwormen?

Deskundigen bevelen minstens 4 keer per jaar aan. U moet uw kat of hond dus minstens elke 3 maanden ontwormen.

Dosering van Milbemax voor katten

Orale Milbemax tabletten voor Katten zijn in twee sterkten verkrijgbaar:

  • Milbemax filmomhulde tabletten voor katten: één tablet bevat 16 mg milbemycine oxime en 40 mg praziquantel.
  • Milbemax filmomhulde tabletten voor kleine katten en kittens: één tablet bevat 4 mg milbemycine oxime en 10 mg praziquantel.

De dosering van Milbemax voor katten vindt u in onderstaande tabel.

Milbemax dosering kat

Dosering van Milbemax voor honden

De dosering van Milbemax voor honden is alsvolgt:

Milbemax dosering hond

Voor alle details verwijzen wij u graag naar de website van Milbemax


Tip!

Bied uw hond of kat het tabletje voor het eten aan. Mocht uw kat het tabletje weigeren, dan kunt u het altijd nog in het (natte of droge) voer verstoppen.